Kultur

Benjamin Hickethier

Grafisk designer / researcher

Uavhengig researcher og Art Director

Benjamin er uavhengig researcher, art director og grafisk designer. Han er utdannet ved Kunsthochschule Berlin (Master), Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten i Den Haag (NL) og London College of Communication (UK). Han snakker og skriver norsk, tysk og engelsk og har grunnleggende kunnskap i fransk og nederlandsk.

Blant oppdragsgiverne hans, finner vi Stavanger kunstmuseum, Kunsthall Stavanger, Stavanger Aftenblad, Sølvberget, Stavanger kulturhus og bibliotek, litteraturfestivalen Kapittel, musikkfestivalen Perkapella, Schizofrenidagene, Jæren Friluftsråd, Nordisk barnebok-konferanse, Litteraturhuset Stvg, Plot/Stavanger, musikere, billedkunstnere, scenografer i Stavanger, Berlin og andre deler av verden.

Benjamin Hickethier jobber også med trykkgrafikk (risografi), tegning, illustrasjon, bokkunst, datagrafikk, net art, skjermbasert kommunikasjon og webdesign, urban interventions og grafisk design.

Han driver risografi-verkstedet &soWalter (usw.) som er en del av arbeidsfelleskapet Consulatet. Medlem av Fazed Grunion, et transnasjonalt kollektiv som forsker på samarbeid og kommunikasjon ved å utvikle metoder for deltakelse, dialog og aksjon.

Har undervist på Kunstskolen i Rogaland, på Noroff fagskole og har holdt workshops og foredrag. Styremedlem Grafill Stavanger siden 2011.

Flere internasjonale samarbeid.

Lenker:
http://instagram.com/benjaminhick
http://twitter.com/benjaminhick
http://usw.press
http://fazedgrunion.org