Kultur

Frank Havrøy

Musiker

Sanger, komponist og skuespiller

Frank Havrøy, født 1969, er sanger, komponist og skuespiller, bosatt i Oslo. Han har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole og Statens Operahøgskole. Frank har sunget med mange orkester over hele i landet, og som sanger har han deltatt ved en rekke av landets festivaler. Han er en etterspurt klassisk sanger, men behersker også flere sjangere. Frank har spesielt markert seg innenfor samtidsmusikk og har et uttrykksregister som spenner fra normal klassisk sang til overtonesang, folketoneeffekter og improviserte utvidede vokalteknikker.

Frank har vært medlem av vokalensemblet Nordic Voices siden 1997. Med dem har han bådde turnert og gitt ut plater internasjonalt.

Fra 2019 er Frank en av to kunstneriske ledere for Glogerfestspillene.

Som komponist arbeider Frank innenfor flere sjangre, og hans verk for kor har oppnådd god utbredelse, hvorav flere har kommet inn på standardrepertoaret til noen av de beste korene i landet. Frank er også meget aktiv som låtskriver, og fremfører ofte sine egne sanger med eget band.

Frank debuterte i 2011 som skuespiller ved Nationaltheatret med barneteaterstykket ”Istialia” og har siden vært aktiv innenfor sceneprosjekter, spesielt innenfor musikkteater. I 2018 spilte han i Teater Innlandets produksjon ”Testosteron”, et prosjekt der han debuterte som manusforfatter.

Frank avsluttet i 2015 sitt doktorgradsarbeid om ensemblesang og mottok graden PhD. Han arbeider blant annet som fagseksjonsleder for vokal, dirigering og kirkemusikk ved Norges musikkhøgskole.